Міжнародні молодіжні проекти у сфері культури. Збірка кращих практик.

Завантажити

Міжнародні молодіжні проекти у сфері культури. Збірка кращих практик.У збірці представлені короткі описи 15 молодіжних проектів у сфері культури, що були реалізовані неурядовими організаціями та школами країн Європи в рамках програми Еразмус+. Усі описані проекти отримали відзнаку «Краща практика» на порталі програми та рекомендовані до адаптації чи відтворення у інших контекстах. Кожен проект супроводжується коментарем від команди РБФ «Резонанс» щодо можливості його реалізації в Україні.

Відбираючи проекти для цієї публікації, ми керувалися такими критеріями:

                      • інноваційність, креативність;
                      • різноманітність мистецьких сфер, технік та напрямків;
                      • можливість адаптації до українського контексту;
                      • соціальна значимість;
                      • довгострокові ефекти;
                      • і додатково – можливість реалізації принаймні половини описаних проектів в рамках обмеженого бюджету

Ми шукали практики, які можуть надихнути інших включати нові підходи та теми до роботи з молоддю. Ці практики в основному можна розділити на молодіжні обміни, тренінги для молодіжних працівників та шкільні проекти, до яких залучені учні та педагоги. Усі проекти цієї збірки розміщено на Платформі результатів проектів Erasmus +. Європейська комісія не несе відповідальності за зміст, який виражає думки лише його авторів.
Додатково у врізках пропонуємо інформацію, яка може бути корисною з точки зору планування заходів неформальної освіти для молоді за проектною методикою та із врахуванням культурної тематики.
З приємністю презентуємо цю збірку як додатковий ресурс для роботи молодіжних працівників, педагогів, культурних операторів, молодіжних громадських організацій та усіх, хто працює з молоддю в Україні. Сподіваємось, вона надихне на нові ідеї, які перетворяться на успішні молодіжні проекти у сфері культури.

Видання підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатись з думкою авторів.