ENpower – Програма менторської підтримки для молоді

Завантажити

ENpower - Програма менторської підтримки для молодіПрограма розроблена під загальною редакцією Фундації “Даніс” (Fundatia Danis pentru Dezvoltare Managerială) з Румунії та базується на попередньому досвіді партнерів проекту з передачі молодим людям знань у сфері підприємництва та працевлаштування, і повністю адаптована до українського контексту.

Під час розробки програми автори ставили перед собою завдання підготувати для української молоді з програму, яка підвищить їхні шанси на працевлаштування та розвине їхній підприємницький хист, знання та зацікавлення, а також надати молодіжним організаціям та організаціям, які працюють з молоддю в Україні готову програму менторської підтримки, яку вони змогли б якнайшвидше впровадити у своїх закладах, для кращої роботи з молоддю та для отримання додаткової фінансової стійкості. Програма менторської підтримки ENpower виходить за рамки звичайних програм стажування. Її метою є не лише підтримка молодих людей у пошуках кращої роботи, але також і зародження у них духу підприємництва та заохочення до вибору фрілансерської стежки чи шляху власників бізнесу. Дана програма включає розгляд усіх етапів, методів та інструментів, які молодіжна організація або НУО, що працює з молоддю, потребуватиме для швидкого старту.

Програма менторської підтримки для молоді розроблена у партнерстві із зацікавленими сторонами з України – компаніями, неурядовими організаціями, представниками університетів та органів місцевого самоврядування. Основними бенефіціарами такої програми є:

– молоді люди, потенційні інтерни або стажисти (цільова група організації – учні старших класів чи студенти, або молоді люди, які ніде не навчаються і не працюють);

– приймаючі організації (компанії, неурядові організації або державні установи, зацікавлені в залученні стажистів/інтернів, які також зацікавлені в професійному розвитку молоді зі своєї громади);

– організатори програми – організації, зацікавлені у створенні такої програми менторської підтримки для молоді, з якою вони працюють, або для компаній, які вони хочуть залучити до проектів в громаді чи до соціальної відповідальності.

Програма менторської підтримки ENpower розроблена та підготована з точки зору організатора. Всі рекомендації, етапи, методи та інструменти, представлені тут, можуть бути використані організаціями, які зацікавлені у впровадженні таких програм.

Підтримка Європейської Комісії у підготовці цього видання не означає схвалення змісту, який відображає погляди лише авторів, і Комісія не може нести відповідальність за будь-яке використання інформації, що міститься в ньому.