Що для тебе значить свобода?

Молодіжні зустрічі у Німеччині та Україні, які включають теоретичні та практичні заняття, пов’язани із темою свободи у філософській, правовій та особистісній площині.

Провідний виконавець: Haus am Maiberg, Akademie fur politische Bildung, Germany

Роль РБФ “Резонанс”: партнер в Україні

Фінансування проекту: Фундацієя “Пам’ять, відповідальність, майбутнє” (Берлін, Німеччина), в рамках програми “MeetUp: українсько-німецькі молодіжні обміни для демократії” та програма Єропейської Комісії “Еразмус+”.

Терміни реалізації проекту: 01.06.2017 – 30.04.2018

Географія проекту: Україна, Німеччина

Наскільки для вас важлива свобода? Право вибору способу життя? Можливість виразити себе відповідно до своїх переконань? Чи готові ви дозволити всім робити так само? Де межі особистої свободи?

Проект «Що для тебе значить свобода» – це можливість для 24 учасників з трьох країн здобути особистий досвід зустрічей з однолітками з різних країн. Учасники обговорюватимуть спірні питання стосовно основних свобод.

Свобода – це питання, про яке у житті думають усі. Але це також питання політичних та соціальних інтересів та частина конфліктів у суспільстві, коли йдеться про визнання соціального, культурного чи особистісного різноманіття.

Програма включає семінари, дискусії та зустрічі, а також навчальні візити.

Цілі проекту:
– краще розуміння того, що означає свобода, включаючи історичну, політичну та соціальну перспективи;
– підвищення рівня усвідомлення цінності особистої свободи та її зв’язку із соціальною справедливістю та повагою до різноманітності.
– створення простору для діалогу між учасниками, що представляють соціальне та культурне різноманіття.

Проект реалізується з використанням методів неформальної освіти, заснованих на саморефлексії та самовираженні. Досвідчені тренери створять простір для активної участі у дискусіях, обміну думками та досвідом, а також відкриття нових перспектив щодо соціальних питань та себе.