Знайомимось із волонтерством

Молодіжний обмін у Польщі на тему різних форм волонтерства для 24 молодих людей віком 15-17 років з чотирьох шкіл України та Польщі (по дві команди з кожної країни).

Провідний виконавець: Fundacji Aktywnych Inicjatyw Rozwoju (FAIR), Poland

Роль РБФ “Резонанс”: партнер в Україні

Фінансування проекту: програма Міністерства освіти Республіки Польща

Терміни реалізації: 1.08.2015р. – 30.11.2015р.

Географія проекту: Україна, Польща

Проект є продовженням співпраці організацій у сфері неформальної освіти для молоді та розвитку молодіжних громадянських ініціатив.

Метою проекту є підвищення обізнаності молодих людей 15-17 років з України та Польщі щодо різних форм волонтерства та мотивування їх до волонтерства через використання методів візуалізації, які подобаються молодим людям. Проект сприятиме побудові діалогу між молодими українцями та поляками на основі спільних зацікавлень, посиленню міжкультурних зв’язків, а також підвищить обізнаність обидвох груп молоді про свої країни, традиції та образи волонтера, а також розуміння волонтерства. Проект також має на меті розвиток та поглиблення контактів між організаціями, які працюють з молоддю в Україні та Польщі, а також між школами та молодіжними працівниками, залученими до проекту.

Головним заходом проекту є 7-денна спільна зустріч української та польської молоді у Польщі, що включатиме спільні майстер-класи з фотографії, репортажу, креативності в мистецтві та сучасних засобів візуалізації, а також програму зустрічей з волонтерами у Польщі та підготовку щонайменше 6 візуалізованих історій про цих людей.