Одного разу сьогодні

Проект спрямований до молоді віком 18-25 років, яка прагне відкривати, розповідати та переписувати свої історії разом із учасниками з Ізраїлю (ізраїльські та палестинські учасники), Польщі та Німеччини.

Провідний виконавець: Kreisau-Initiative e.V., Germany

Роль РБФ “Резонанс”: партнер в Україні

Фінансування проекту: програма “Молодь в дії” Європейської комісії.

Терміни реалізації проекту: 01.03.2012 – 31.12.2012

Географія проекту: Україна, Німеччина, Польща, Ізраїль

А що, якщо це все було просто гарною історією? Напівсправжньою, напіввигаданою, такою, що відображає наші спогади, переживання та життя наших громад. Як у казці?

«Одного разу давним-давно…» – Ці слова звучать настільки звично для більшості людей, що казки передаються з покоління в покоління, розповідаються і переказуються, кожен опоповідач додає сюжету свій особистий аромат. Коли люди думають і говорять про історію, пам’ять та ідентичність, відбувається щось дуже схоже. Вони постійно розповідають історію про себе, своєї громади та країни, в яких вони живуть. Ці так звані розповіді допомагають людям осмислити реальність, і вони складаються з різноманітних фактів, міфів, офіційних повідомлень та особистих спогадів. Як і будь-яка інша історія, вони постійно формуються та перетворюються через спілкування та відображають цінності, інтерпретацію та політичні цілі громад та людей, які її поділяють. Таким чином, будь-яка розповідь може починатися подібно до казки в даний час: “Одного разу сьогодні …”

Під час семінару ми розкриємо офіційні та нерозказані історії у Берліні, Вроцлаві та маленькому селі Кшижова. Ми зустрінемося з експертами та працюватимемо з творчими методами. Наприкінці семінару буде створений блог проекту, який відображатиме індивідуальні перспективи учасників та враження, зібрані в різних місцях та зустрічі з різноманітними громадами. Після закінчення проекту учасники перенесуть ці ідеї у свої організації та рідні міста, шукаючи приховані історії та історичний досвід. Наступна зустріч планується в Ізраїлі у 2013 році.

Проект фінансується в рамках програми Європейської Комісії “Молодь в дії”