Разом для розвитку

Проект спрямований на налагодження співпраці шкіл та НУО малих міст та сіл України.

Провідний виконавець: Суспільно-просвітницьке Товариство допомоги потерпілим та неповносправним «Едукатор» (м. Ломжа, Польща)

Роль РБФ “Резонанс”: співкоординатор в Україні

Фінансування проекту: Міністерство закордонних справ Республіки Польща в рамках програми технічної допомоги для країн періоду трансформації.

Терміни реалізації проекту: 01.07.2007 – 31.12.2007

Географія проекту: Україна, Польща

Проект є продовженням широкомасштабної програми Суспільно-просвітницького товариства „Едукатор” та партнерських організацій з Украъни, спрямованої на розвиток місцевих громад та активізацію громадських ініціатив на місцевому рівні.

Метою проекту “Разом до розвитку” є налагодження співпраці між школами та громадськими організаціями малих міст та сіл України для подальшої розробки та реалізації програм розвитку шкіл та місцевих громад.

Проект буде реалізується у Луганській, Чернігівській, Харківській та Львівській областях України та у Польщі.

В рамках проекту буде підготовано до подальшої співпраці 80 вчителів та 20 представників місцевих НУО в чотирьох пілотних областях України. У серпні-вересні 2007 року учасники проекту візьмуть участь у підготовчих тренінгах, а також матимуть змогу самостійно розробити проект розвитку школи, спрямований на вирівнювання освітніх шансів дітей із сільської місцевості, отримання додаткових знань і навиків, котрі можуть полегшити вибір подальшого освітнього та професійного шляху, налагодження співпраці школи з НУО та іншими суб’єктами місцевої спільноти в напрямку розвитку освіти та громадянської активності. Автори десяти кращих проектів у листопаді 2007 року візьмуть участь у навчальному візиті до Польщі, де матимуть змогу ознайомитись із польським досвідом розробки та реалізації програм розвитку сільських шкіл за участю НУО та місцевих громад.

Заключним етапом проекту стане підсумкова конференція, на якій буде презентовано проекти, розроблені та реалізовані учасниками програми, а також збірник кращих робіт учасників проекту.