Підписано меморандум про співпрацю з Червоноградською районною радою

9 квітня у Червонограді відбулась робоча зустріч за проектом «Горна державності. Громадянська освіта молоді через історію ремесел». Під час зустрічі було підписано чотиристоронній меморандум про співпрацю між головою Червоноградської районноі ради Андрієм Порицьким та виконавцями проекту: директоркою Червоноградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталією Костишин, головою громадської організаціі “Не святі горшки ліплять” Уляною Джигранюк (м.Тернопіль) та головою регіонального благодійного фонду “Резонанс” Оленою Грабовською.

Під час зустрічі сторони розробили та узгодили спільну програму фестивалю “Горна державності”, його логістичний та інформаційний супровід, а також обговорили шляхи популяризації Надбужанщини через вивчення її історії та культури, розробку стратегії та потенційні стимули для розвитку району.

Проект “Горна державності” реалізується за підтримки Українського культурного фонду, та охоплює молодь п’яти областей України (Львівської, Тернопільської, Полтавської, Харківської та Чернівецької).

На даному етапі проходить онлайн навчання молоді основам демократії, активного громадянства, розумінню прав людини. Молоді люди, в тому числі й з Червоноградського району, також вивчають історію розвитку ремесел у своїх громадах, досліджують яким чином ремісники та митці впливали на розвиток своїх міст та сіл.

Наприкінці червня в Червонограді має відбутися заключний фестиваль, де кожна з семи громад Червоноградського району матиме можливість запрезентувати характерні для їх територій збережені народні ремесла та промисли, презентувати свою культуру для гостей та жителів Червонограда. Власне анонсований фестиваль, який ймовірно буде проходити на день міста Червонограда, має шанси стати об’єднавчим майданчиком громад Червоноградського району.