Старт проекту: ППЛ у місцевих культурних політиках України

Старт проекту: ППЛ у місцевих культурних політиках УкраїниРозпочався проект “Підхід, заснований на правах людини, у змісті та реалізації культурних політик в Україні”, що реалізується Регіональним благодійним фондом “Резонанс” за підтримки Українського культурного фонду. В рамках проекту буде проведено аналіз відображення підходу, заснованого на правах людини, у культурних політиках та практиках на місцевому рівні. Експерти проекту опрацюють 30 стратегічних документів  – стратегій, політик та програм розвитку культури в ОТГ, а також детально проаналізують практики реалізації таких стратегій в 13 об’єднаних територіальних громадах Львівської, Харківської, Хмельницької та Закарпатської областей. За результатами експертного аналізу будуть розроблені детальні рекомендації щодо посилення відображення підходу, заснованого на правах людини, у стратегічних документах і практиках сфери культури у об’єднаних громадах.

Результатом проекту стане аналітичний звіт, який буде презентовано у жовтні.

Усіх, хто зацікавлений слідкувати за перебігом проекту, хто хоче зрозуміти, чому підхід, заснований на правах людини, став одним із керівних принципів розробки політик, а також тих, хто бажає долучитися до обговорення рекомендацій за темою проекту, запрошуємо підписуватись на нашу сторінку Facebook, або слідкувати за новинами на сайті РБФ “Резонанс”.

Якщо Ви активно залучені до розробки стратегій Вашої громади, та хочете надати документ культурної політики для аналізу і рекомендацій, просимо контактувати з командою виконавців проекту електронною поштою: [email protected].