Інформаційний велопробіг Ходорів – Нові Стрілища

6 травня відбувся другий велопробіг в рамках проекту «Децентралізація як вона є: інформаційно-просвітницька кампанія про окремі аспекти адміністративно-територіальної реформи», який здійснюється в рамках програми ЄС «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», що реалізується Інститутом громадянського суспільства в партнерстві з Фондом Східна Європа і фінансується Європейським Союзом. Цього разу учасники проїхали ключові населені пункти Новострілищанської громади.

До велопробігу долучилась і голоса Новострілищанської об’єднаної громади пані Галина Козир (на фото). Незважаючи на дощ, пані Галина провела учасників ключовими селіми Новострілищанської громади – Новими Стрілищами, Старими Стрілищами, Квітневим, Репеховим, Орішківцями. Журналісти, громадські активісти та окремі представники органів місцевого самоврядування мали можливість поспілкуватися з мешканцями про те, як їм живеться у новій об’єднаній громаді, які вони бачать перспективи та загрози, на що необхідно звернути увагу мешканцям інших громад, які лише перебувають на стадії об’єднання.

Учасники велопробігу відзначили, що подібні заходи є дуже корисними для кращого розуміння процесів, які відбуваються в районі. З боку місцевих мешканців ми отримали запрошення приїздити знову через рік, коли буде видно перші результати.