Знайомимось із Гніздичівською об’єднаною громадою

Перший інформаційний велопробіг, що мав на меті знайомство з Гніздичівською об’єднаною громадою, відбувся 15 квітня за маршрутом Жидачів – Гніздичів. 35 журналістів, блогерів та громадських активістів зустрілись на в’їзді до Гніздичева, щоб разом побачити цікаві місця, що знаходяться на території об’єднаної громади, поспілкуватися з місцевим активом, зустрітися із мешканцями.

Під час велопробігу учасники відвідали Гніздичівську школу, Кохавинський монастир, оглянули підприємства, розташовані на території громади. Після цього відбулось спілкування з першим заступником сільського голови Оксаною Романів, яка стояла у витоків процесу об’єднання Гніздичівської громади. Пані Оксана розповіла про те, які проекти реалізовуються зараз, що планується робити в найближчий час.

Гніздичівська об’єднана територіальна громада належить до числа 159 громад, які об’єднались на першій хвилі. “Звичайно, є свої труднощі, – говорить пані Оксана, – однак ми відчуваємо велике піднесення завдяки підтримці з різних сторін. Колись я була звичайним підприємцем. Тепер я можу декілька раз на день подзвонити у міністерство для вирішення окремих питань, провести десяток розмов з постачальниками і виконавцями робіт, а ввечері зустрічатись з активом громади. Але вважаю, що наші люди заслуговують того, щоб самим вирішувати власну долю і ставати справжнім самоврядуванням”.

Наступний велопробіг відбудеться у травні. Цього разу ми запропонуємо познайомитись із Новострілищанською ОТГ. Слідкуйте за новинами!