РБФ “Резонанс” долучився до Партнерства “Інкубатор зелених громад – Україна”

Партнерство покращить обізнаність щодо Цілей сталого розвитку (далі – ЦСР) в Україні, складе мапу різноманітних зацікавлених сторін і долучить їх до участі в Партнерстві, сприятиме прийняттю на рівні громад планів для досягнення ЦСР, та пропонуватиме наставництво для екопоселень і громад України, що прагнуть стати “розумними містами”, в реалізації інноваційних пілотних проектів. Ми будемо допомагати громадам збирати кошти, ефективно використовувати ресурси, акумулювати і передавати знання, а також масштабувати успішні практики, прагнучи до інтегрованих, стійких і масштабованих підходів.

Ми націлені як на інноваційні громади (зокрема, “еко-поселення” і міста, що прагнуть стати “розумними”), так й на депресивні / пост-конфліктні громади, які будуть готові співпрацювати в справі інтеграції ЦСР до своїх стратегій розвитку/відновлення. Ми будуємо Партнерство за участю багатьох зацікавлених сторін, і будемо залучати широку мережу зовнішніх партнерів. Ми будемо знаходити фахівців та волонтерів для інкубації й реалізації місцевих проектів і програм, спрямованих на якісні зміни в таких громадах на всій території України. Ми будемо працювати з цими громадами, аби залучати кошти, досягати відчутні позитивні зміни, ділитись історіями успіху та вчитися на чужих помилках, а також поширювати передовий досвід.

Будь-яка громада в Україні матиме можливість почати взаємодію з Партнерством. Партнерство сприятиме здійсненню оцінки потреб і розробці стратегій розвитку громади та/чи відбудови, що передбачатимуть досягнення ЦСР, а також забезпечення провідної участі місцевих партнерів і наявність необхідних ресурсів. Громади, які будуть включені в Інкубатор, отримають доступ до загальнонаціональної і міжнародної мережі добровольців, професіоналів та інвесторів, а також до бази знань Партнерства. Кожна громада матиме окрему команду, яка буде з нею працювати, і доступ до більш широкого кола талантів і ресурсів. Будуть проводитись регулярні внутрішні конкурси на отримання грантів для учасників Партнерства і залучених громад, з метою сприяння реалізації пілотних проектів. Партнерство гарантуватиме, що технології і підходи, що застосовуються, будуть найбільш ефективними, екологічно чистими і безпечними.

Детальніше з роботою Партнерства можна познайомитись тут: http://greenqb.org