У Жидачівському районі пройшли перші семінари для журналістів та представників органів місцевого самоврядування

16-18 лютого 2016 року у Жидачівському районі відбулись перші семінари в рамках проекту «Децентралізація як вона є: інформаційно-просвітницька кампанія про окремі аспекти адміністративно-територіальної реформи», що реалізується Регіональним благодійним фондом «Резонанс» в рамках програми ЄС «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», що реалізується Інститутом громадянського суспільства в партнерстві з Фондом Східна Європа і фінансується Європейським Союзом.

Під час семінару для журналістів району та незалежних блогерів 16 лютого учасники обговорили роль медіа у підтримці адміністративно-територіальної реформи та розробили стратегію інформування громад району про етапи та елементи децентралізації.

17 лютого відбувся семінар для представників Гніздичівської об’єднаної територіальної громади. Під час семінару точились гострі дискусії з приводу ключових елементів стратегії громади та можливостей її розвитку на основі наявних ресурсів. Напрацювання, зроблені в рамках семінару, будуть долучені до стратегії розвитку громади, яка розробляється на даний час.

18 лютого відбувся семінар для представників органів місцевого самоврядування Ходорівської зони, де 27 березня відбудуться вибори до територіальних органів. Провідний експерт проекту Юрій Вдовенко детально проаналізував перспективи та виклики адміністративно-територіальної реформи, продемонстрував шляхи розвитку громад після об’єднання, відповів на гострі запитання, які виникали в контексті теми семінару.

Наступні семінари у Жидачівському районі відбудуться у середині березня 2016 року.

Підтримка проекту «Децентралізація як вона є: інформаційно-просвітницька кампанія про окремі аспекти адміністративно-територіальної реформи» Регіонального благодійного фонду «Резонанс» здійснюється в рамках програми ЄС «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», що реалізується Інститутом громадянського суспільства в партнерстві з Фондом Східна Європа і фінансується Європейським Союзом.

Думки та точки зору в цій публікації відображають позиції виключно її авторів і можуть не співпадати з позицією Європейського Союзу, Інституту громадянського суспільства та/або Фонду Східна Європа.