Розпочинаємо проект у сфері децентралізації

16 листопада 2015 року розпочався проект «Децентралізація як вона є: інформаційно-просвітницька кампанія про окремі аспекти адміністративно-територіальної реформи». Впродовж шести місяців мешканці міст та сіл Жидачівського району Львівської області будуть мати можливість довідатись про перспективи та виклики адміністративно-територіальної реформи, зміни, які відбудуться в районі та про те, яку користь кожен мешканець району зможе отримати внаслідок реформи.

Проект реалізує Регіональний благодійний фонд «Резонанс» зі Львова, а провідним партнером виступає жіноча благодійна організація «Наші візії» з Жидачева.

Метою проекту є забезпечення ефективного проведення децентралізації у Жидачівському районі Львівської області шляхом формування розуміння та позитивного ставлення до адміністративно-територіальної реформи у мешканців району.

В рамках проекту проводитимуться зустрічі та навчання новообраних депутатів місцевих рад, сільських голів, журналістів і громадських діячів, а також членів новостворених Гніздичівської та Новоселицької об’єднаних територіальних громад. Мешканці району зможуть більше дізнатись про реформу та поставити свої запитання під час зустрічей учасників проекту з громадами міст та сіл Жидачівщини, яких планується провести щонайменше 40. А наприкінці проекту, у травні, пройдуть два велопробіги Жидачів – Гніздичів та Ходорів – Нові Стрілища, до яких зможуть долучитись усі бажаючі та на свої очі побачити, як живеться об’єднаним громадам.

Підтримка проекту «Децентралізація як вона є: інформаційно-просвітницька кампанія про окремі аспекти адміністративно-територіальної реформи» Регіонального благодійного фонду «Резонанс» здійснюється в рамках програми ЄС «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», що реалізується Інститутом громадянського суспільства в партнерстві з Фондом Східна Європа і фінансується Європейським Союзом.

Думки та точки зору в цій публікації відображають позиції виключно її авторів і можуть не співпадати з позицією Європейського Союзу, Інституту громадянського суспільства та/або Фонду Східна Європа.