Дослідження дотримання права на освіту у Львівській області розпочалось

18-22 лютого поблизу Львова відбувся тренінг для моніторингової групи проекту «Моніторинг дотримання права на освіту у Львівській області». Впродовж 5 днів 15 активістів із Львівської області здобували знання та навички, необхідні для проведення моніторингу. Учасники тренінгу ознайомились із загальною концепцією прав людини, підходами до проведення моніторингів прав людини, здобули практичні навички з комунікації та поведінки в конфліктних ситуаціях, а також відпрацювали навички під час пілотного дослідження в одній із шкіл Львівської області.

Моніторингова група розпочала свою роботу з 25 лютого. Впродовж 2-х місяців члени моніторингової групи відвідають 72 школи, підібрані за допомогою ймовірнісної багатоступеневої серійної вибірки. Дослідження передбачає опитування 1300 школярів 8-11 класів, експертне опитування 235 вчителів середніх шкіл Львівської області, проведення експертних інтерв’ю з директорами 72 шкіл області.

Предметом моніторингу є аналіз дотримання у Львівській області чотирьох принципів – складових права на освіту, а саме: наявності освіти, її доступності, прийнятності та адаптованості.

Одночасно продовжує свою роботу громадська юридична приймальня з питань дотримання права на освіту, звернутись до якої можна щопонеділка, щосереди та щочетверга з 12.00 до 16.00 год. за адресою: м. Львів, вул. Лисенка, 38 (вхід з вул. Садовського). Попередній запис відбувається за тел.: (032) 243 94 09.

Проект “Моніторинг дотримання права на освіту у Львівській області», реалізується Регіональним благодійним фондом «Резонанс» з м. Львова. Реалізація проекту стала можливою завдяки проекту «Розвиток громадянського суспільства», який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії протягом 2009-2012рр.